Kørekort til personbil

Vi tilbyder kørekort til bil med både manuelle gear samt til personbil med automatgear. 

  • Kommende holdstart kan ses her
  • Tag et kig i vores aktivitetskalender for at se  alle vores holdstart, teori, førstehjælpskurser m.m. 

Teoriundervisning – kørekort til personbil

I teorilokalet skal du mindst gennemføre 29 lektioner á 45 minutter. Skulle du have behov for ekstra teorilektioner, er det gratis. Der står desuden computere til fri disposition i teorilokalet. Her kan du, efter aftale med os, komme og øve teori både på hverdage og i weekender. 

Der er undervisning i teori 2 x 45 minutter om ugen, og alle teoritider kan ses her 

Ugedage og tidspunkter kan tilpasses efter elevernes ønsker, ligesom der af og til oprettes daghold, morgenhold og weekendhold.

Supplerende e-læring
Vi tilbyder alle e-læring som supplerende teoriundervisning. Du vil få et login, hvor du kan tilgå en masse teorilektioner samt diverse teoriprøver, så du har mulighed for at øve dig derhjemme også.

Teoriprøven
Teoriprøven er skriftlig og besvares ved hjælp af et afkrydsningsskema samt nogle lysbilleder. 
Prøven varer ca. 45 minutter.
Mødetid til teoriprøven er senest et kvarter før det aftalte tidspunkt.

Teoriprøven foregår på Applus Bilsyn, Kringelborg Allé 4, 4800 Nykøbing Falster (ved siden af Falck).

Sådan foregår teoriprøven
I er ca. 6 elever til teoriprøve ad gangen. Der vises 25 lysbilleder, hvor der er mellem 2 og 4 spørgsmål til hvert billede. På billederne skal du forestille dig, at du sidder bag rattet i en bil. Du får at vide, hvor hurtigt du kører, og hvor du skal hen. Du bliver spurgt om, hvordan du vil fortsætte, eller hvad du skal være opmærksom på. Du skal så sætte kryds ud for ja eller nej. Når prøven er slut, bliver alle bedt om at forlade prøvelokalet. Imellemtiden retter den prøvesagkyndig jeres besvarelser. Den sagkyndige giver herefter resultatet af prøverne. Hvis du har fejl i maks. 5 af billederne, har du bestået prøven. 

Køretimer
Ifølge bekendtgørelsen skal du have mindst 16 kørelektioner på vej. En lektion varer 45 minutter. 
Den første kørelektion er normalt en dobbeltlektion, hvor vi starter med at køre på mindre befærdede veje.
Herefter har man ca. 2 lektioner om ugen. 1 lektion skal foregå i mørke – hvilket er mindst 1 time efter solnedgang. Desuden lærer du at parkere i bås, lave parallelparkeringer, vognbaneskift og vendinger, bakke om hjørner samt alle de manøvrer, der forekommer naturligt i trafikken.

Køreprøven
Før køreprøven kører du en kørelektion med din kørelærer. Denne lektion slutter ved Applus bilsyn, Kringelborg Alle 4, 4800 Nykøbing F. 
Kørelæreren stiger ud af bilen, og skoleskiltene fjernes. Den prøvesagskyndige sætter sig ind på passagersædet ved siden af dig. Den prøvesagskyndige tjekker dine papirer og stiller nogle spørgsmål omkring bilens “indretning og udstyr” samt “bilens teknik”.

Herefter kører I en tur på ca. 30-45 min. Under turen vil indgå ganske almindelige manøvre på vej, som du har lært i kørelektionerne.
Køreprøven afsluttes igen ved Applus bilsyn, Kringelborg Alle 4. Efter endt køreprøve vil du få prøvens resultat.
Forløb prøven som den skulle, får du udleveret et midlertidigt kørekort. Dit “rigtige” kørekort modtager du senere med posten.

Manøvrebane
Efter de indledende teorilektioner skal du på manøvrebanen – også kaldet kravlegården. Manøvrebanen er stedet, hvor vi starter med at se på, hvordan sæder, spejle, osv. indstilles. Du lærer pedaler, gear og rat at kende. Desuden skal du lære at starte bilen, få den til at køre og standse igen. Her er der forskellige øvelser af stigende sværhedsgrad, der skal gennemføres. Normalt er man 3 elever på banen samtidig.

Køreteknisk anlæg
Som noget af det sidste i din undervisning, skal du på køreteknisk anlæg. På køreteknisk anlæg lærer du bilens reaktioner ved forskellige hastigheder og forhold – herunder glat føre. Meningen med køreteknisk anlæg er ikke at opfordre til højere hastighed, men tværtimod at du lærer at beherske trykket på pedaler, rat drejningen og opleve at vi alle har begrænsninger. På køreteknisk anlæg kører man alene i bilen. Kurset har en varighed af 4 x 45 minutter + transport. Det er derfor en god ide at have en madpakke med – eller penge på lommen til at købe noget.