Teoriundervisning

I teorilokalet skal du mindst gennemføre 29 lektioner á 45 minutter. Skulle der være behov for ekstra teorilektioner, er det gratis, med mindre, det er fordi du er udeblevet fra undervisningen. Du får udleveret en gratis teoribog ved start. Desuden står der computere til fri disposition i teorilokalet. Her kan du, efter aftale med os, komme og øve teori både på hverdage og i weekender.
Der er undervisning i teori 2 x 45 minutter om ugen. Undervisningen finder normalt sted tirsdag, onsdag og torsdag kl. 15:45-18:00 samt kl. 18:15-20:30 Ugedage og tidspunkter kan ændres efter elevernes ønsker, ligesom der af og til oprettes daghold, morgenhold og weekendhold.

Køretimer

I følge bekendtgørelsen skal du have mindst 16 kørelektioner på vej. En lektion varer 45 minutter. Den første kørelektion er normalt en dobbeltlektion, hvor vi starter med at køre på mindre befærdede veje. Herefter har man ca. 2 lektioner om ugen. 1 lektion skal foregå i mørke – hvilket er mindst 1 time efter solnedgang. Desuden lærer du at parkere i bås, lave parallelparkeringer, vognbaneskift og vendinger, bakke om hjørner samt alle de manøvrer, der forekommer naturligt i trafikken.

Køreteknisk anlæg

Som noget af det sidste i din undervisning, skal du på køreteknisk anlæg. På køreteknisk anlæg lærer du bilens reaktioner ved forskellige hastigheder og forhold – herunder glat føre. Meningen med køreteknisk anlæg er ikke at opfordre til højere hastighed, men tværtimod at du lærer at beherske – trykket på pedaler, rat drejningen og opleve at vi alle har begrænsninger. På køreteknisk anlæg kører man alene i bilen. Kurset har en varighed af 4 x 45 minutter + transport (transport/pause 1 time). Det er derfor en god ide at have en madpakke med – eller penge på lommen til at købe noget.

Manøvrebane

Efter de indledende teorilektioner skal du på manøvrebanen – også kaldet kravlegården. Manøvrebanen er stedet, hvor vi starter med at se på, hvordan sæder, spejle, osv. indstilles. Du lærer pedaler, gear og rat at kende. Desuden skal du lære at starte bilen, få den til at køre og standse igen. Her er der forskellige øvelser af stigende sværhedsgrad, der skal gennemføres. Normalt er man 3 elever på banen samtidig.